Nye måter å ha bil på

Vi blir stadig flinkere til å bruke bilen mindre. Vi går og trener, tar kollektivt og holder oss rett og slett mer hjemme. Vi kan gjøre jobben hjemmefra, tenkt det. Slik var det ikke for bare 150 år siden, da folk måtte flytte inn til byene for å få jobb.

Nå kan vi nyte late dager på landet, mens vi fyller inn noen tabeller fra den private pc-en. Vi liker det bedagelig, men det betyr ikke at det er mindre å gjøre. Alt mer skal gjøres digitalt, samtidig som det fins flere feller å gå i. Men når det er sagt, så fins det også en del nye måter å ha bil på. For bilen begynner å få et rykte på seg som en unødvendig ting. Eller hvert fall en ting vi ikke trenger å ha hele tiden. Vi kan flekse mellom hvem som har bilen. Slik blir generell oppetid nærmere lik 100% enn tidligere.

Fleks deg en bil

Det nye nå er Fleks.no Her kan man betale bil for en måned av gangen uten andre utgifter. Du kan fikse lån uten sikkerhet for enda bedre økonomi når du har solgt bilen din. Det er så mange fortrinn med dette at man ikke helt forstår det. Bilene blir alltid vedlikeholdt på aller beste måte, forsikringer er allerede inkludert i prisen og man kan ha en helt splitter ny bil til en hver tid.

Industrien selger fortsatt biler og økonomien går rundt. Mange grunner til å bruke denne metoden, fordi det vil bli flere som fortere går over til fornybare el-biler eller hybridbiler. Snart kommer også hydrogenbilene for fullt, og da er det enda flere som kjører miljøvennlig.

Delebil

Vi snakker ikke om delebil i den forstand, slik vi kjenner det fra årene før. For dele bil handler om å dele bil med andre. Akkurat som med Fleks så kan man bruke bilen akkurat når man trenger den og ikke mer. Føler man at det er lang vei hjem fra der man må levere fra seg bilen, så kan du enten:

  • Kjøre hjem alle varene først
  • Kjøre din gamle bil hjem

For det er ingen som sier at du må kvitte deg med din private bil selv om du bruker delebil. Da vedlikeholder du din egen bedre, du utsetter den ikke like mye for skader og slitasje, og du får i tillegg kjøre en splitter ny bil hele tiden.