Må ny bil være dyrt?

Du har sikkert kjent på følelsen av å skulle hatt noe sårt. Kanskje helst med engang også. Hva det enn måtte være så føles det alt for dyrt. Lommeboka skranter og sjefen er ikke keen på lønnsøkning heller. Men er det egentlig så dyrt å kjøpe seg ny bil med en fornuftig investering?

Hva koster en gammel bil?

Vi vet alle at gamle biler ofte er billigere i innkjøp. Det blir som å sammenligne godteri online og å kjøpe det på restaurant. Men det er så mange andre utgifter som ikke kommer fram med gamle biler. De trenger oftere service og EU-kontroll, og man får sjelden lån til å finansiere kjøpet. Som regel går de på fossilt drivstoff, altså diesel eller bensin. Dette slipper man å betale for på en ny bil.

Dessuten vil det være mer risikabelt å kjøre en gammel bil kontra en ny. Det er derfor viktigere å ha en skikkelig god forsikring, og skulle uhellet være ute, kan det bli enda dyrere. Nei det er ikke sikkert du kommer så langt med en gammel bil, som du snart må kassere for å kjøpe en ny.

Hva koster en ny bil?

En ny bil virker ofte så utrolig langt unna. Men det er det ikke. For det første kan man få innbytte på den gamle bilen for å redusere prisen på den nye. Har du vært flink å lagt av litt penger også, kan man få enda bedre betingelser på billånet.

De fem første årene trenger man ikke å ta den inn på EU-kontroll som er penger spart. Dessuten vil du heller ikke trenger å sette opp et budsjett for drivstoff, siden den nå går på elektrisitet. Bilen er sikrere og du slipper uforutsette utgifter til slitasjer eller ødelagt registerreim. Vinneren i denne sammenligningen er kjøp av den nye bilen du drømmer om.

Hva slags ny bil er det du ville ha kjøpt?