Gode tips og triks til opplading av elbilen

Det å være eier av en elbil er noe for seg selv. Ikke bare er hele opplevelsen med kjøringen nesten lydløs, men når det skal tankes opp er det også spesielt. Det blir nesten som å lade opp mobilen, ikke sant? Flesteparten av elbileierne lader derfor opp bilen mens de er på besøk hos noen, er på supermarkedet og handler, ligger og sover eller når de jobber. Imens tar ladeboksen seg av resten av jobben. Når du våkner, er batteriet fullt og det er bare til å sette seg bak rattet og hvisle avgårde igjen. I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode tips og råd når det gjelder lading av elbiler.

Bli kjent med hvordan oppladingen fungerer på bilen din

Finn først ut hvordan du løser ut ladekabelen til din elbil. De fleste elbiler er utstyrt med en kabellås som forhindrer at uvedkommende kan avbryte oppladingen.

Andre biler er utstyrt med en knapp for dette og på noen biler blir kabelen utløst når du åpner en av bildørene. Sjekk hvilken løsning du har på din elbil i brukerhåndboken.

Bli vant til rekkevidden du kan kjøre på en ladeøkt

Det er flere ting som har innvirkning på hvor lenge du kan kjøre før du må lade opp batteriet igjen. Dette er ting som vind og vær og kjørestil. Når du har kjørt en stund vil du raskt finne ut hvor lenge du kan kjøre før du må lade igjen.

Smart ladeboks for elbilen og 20% billigere strøm

Hvis du trenger en ny ladeboks til bilen din, bør du ta en titt på easee ladeboks som har et godt tilbud til deg. Denne ladeboksen er i tillegg til å lade også tilkoblet nettet via WIFI og 4G, noe som kan være svært nyttig.

Hvis du tegner et abonnement hos Tibber, kan du i tillegg til dette smartlade bilen. Dette betyr at du vil få billigere strøm når du lader bilen din!

Enkelte timer på døgnet er strømprisene lavere, og du blir også belønnet med rabatt ettersom du bidrar til en balansering av strømnettet. Totalt sett gir disse tingene deg et avslag på hele 20% hvis du smartlader via Tibber!

Lad opp batteriet om natten

Lad opp batteriet om kvelden eller natten mens du sover. Flesteparten av elbilene på markedet gir deg muligheten til å angi hvor mye det koster å lade opp batteriet om kvelden og natten.

En annen fordel med å lade om kvelden/natten er at du unngår at sikringer ryker. Dette fordi hvis du lader på dagtid samtidig som f.eks. vaskemaskin eller oppvaskmaskin kjører, er det stor mulighet for at du kan blåse noen sikringer.