På dette tidspunktet kan du begynne å kjøre bil!

 

Mange ungdommer kan nesten ikke vente til dagen de selv kan sette seg i bilen og kjøre rundt på egenhånd. For mange er dagen man får lappen en veldig stor dag, og ser man det i perspektiv er det veldig stort, for lappen og å kjøre bil er noe du kan ha og gjøre resten av livet når du først har bestått.

Førerprøven kan man ta først når man har fylt 18 år, men man kan begynne å øvelseskjøre når man er 16 år og har Gjennomført trafikalt grunnkurs. Da kan man begynne å kjøre med en person over 25 år som har hatt lappen sammenhengende i minst 5 år.

Det vil være lurt å øvelseskjøre med en bil som har manuelle gir, slik at man får trent seg på dette. Det lønner seg også å ta førerprøve som tillater kjøring med manuelle gir. Dersom man gjør dette, kan man kjøre biler med både manuelle og automatiske gir.

Dette vil være det lureste å gjøre fordi man ikke alltid selv kan velge hva slags bil man skal kjøre til ethvert tidspunkt. Det finnes flere ting man må tenke over både når man øvelseskjører og når man kjører bil, derfor er man også nødt til å ta en teoretisk prøve før man kan kjøre opp.