Oppbevaring i garasjen

 

Litt avhengig av hvordan man bruker garasjen sin, kan det noen ganger være greit med oppbevaring og organisering for å unngå et salig rot, hauger av ting som ikke har en egen plass og så videre. Da er det greit å tenke litt smart, og kanskje få ryddet opp noe innendørs også, bare fordi man lager en praktisk løsning i den romslige, luftige garasjen.

Til å henge på

Skal man henge opp for eksempel kjeledresser, skuterjakker og andre uteklær, kan det være greit å installere for eksempel en hattehylle, da man både får hengeplass og en hylle som man kan bruke til å oppbevare noe på. Nesten uansett hvilke møbler man velger, vil det være en løsning som er mer praktisk rettet enn en rekke pappesker som blir stablet i et hjørne – og da ofte umerket, så man aldri finner igjen det som ligger i dem. Også dekk skal henges opp, og de tar uansett mye plass på gulvnivå.

Bruk taket for ekstra oppbevaring

Det er selvfølgelig også mulig å for eksempel installere kroker i taket, slik at man kan henge opp ting som snøskuffen, sykkelen og andre sesongbetonte artikler når sesongen er feil. I tillegg er det nok mange som velger å lage et ekstra tak i garasjen, slik at man rett og slett har et ekstra «loft» å sette inn visse saker på. Dersom det er noe man ønsker å ta vare på til barna vokser opp, eller til barnebarna kommer, så kan det være greit å ha en rimelig tørr og varm plass å sette det unna på.

Tenk smart før du lagrer

Det er ikke alltid det passer å lagre tingene i garasjen, og da er det lurt å vite hvilke artikler som ikke egner seg for denne type lagring. Ett eksempel er maling, som man noen ganger enten har til overs eller som man skal bruke til våren, når kulden er over. Denne kan bli seig og uglatt på konsistens om den lagres for kaldt. Noe som mange kanskje ikke tenker på, er høytrykksspyleren, og det kan koste deg dyrt. Dersom du må oppbevare den i garasjen, er det veldig lurt å fylle frostvæske på den før vinterens første frost ankommer.