Kjør forsiktig

Bilen er noe de fleste ikke klarer seg uten. Etter det å ha et sted å bo, er bilen vanligvis investering nummer to. Den trenger du for å komme seg fra A til B uansett om det er jobb eller å handle matvarer det dreier seg om. Å kjøre på biltur, enten alene eller sammen med andre, er i tillegg alltid koselig. Du kommer deg litt unna husets fire vegger og hverdagen du alltid ser. Dessverre er det ikke bare du som er på veien. Når du er ute og kjører må du samtidig passe deg for andre bilister, syklister, fotgjengere og dyr. Det er også andre faremomenter i tillegg, som føreforhold og veiarbeid. ulykken kan hende fort hvis man ikke er oppmerksom på omgivelsene rundt seg.

Sko bilen riktig for forholdene

De fleste tenker på de synlige farene ved bilkjøring. Det er dessverre de usynlige farene som ofte fører til ulykker. På vinterhalvåret skjer det ofte bilulykker på grunn av skiftende føre og dårlige eller feil dekk på bil. Det samme gjelder rundt dekkskifte-tidene på høsten og rundt påsketider, siden mange bruker feil type dekk under feil veiforhold. Det finnes flere eksempler hvor folk er på vei til hyttetur på fjellet, men ikke tenker på at det fort kan bli isete føre oppe i høyden selv om det er varmt og mildt i lavlandet. Er du skodd med gode vinterdekk, kan hele familien ta en skiferie på fjellet. Pakk med varme sko, votter og lue, og parajumper barn som holder ungene varme, så er minusgradene ingen hindring for dere eller bilen.

Sikrere biler kan gi falsk trygghet

Teknologien har ført til at bilene er ganske trygge og sikre idag i forhold til det de var. Med både kollisjonsputer, bedre rammeverk på bilene og sensorer som advarer bilistene føler vi oss ganske sikre i bilene våre. Det betyr dessverre ikke at vi kan slappe helt av bak rattet eller at vi kommer uskadd fra en eventuell kollisjon. Mange unge sjåfører tror at siden de kjører en sikker bil er de usårbare hvis en ulykke skulle inntreffe. En sikker bil reduserer bare skadeomfanget mest mulig utifra forholdene i ulykken, den forhindrer ikke selve ulykken fra å skje. Derfor er det viktig å redusere ulykkestatistikken ved å kjøre forsiktig. Hold fartsgrensen, kjør etter forholdene og følg med i trafikken.