Gode tips til årets bilferie

Det finnes to typer bilferier – den du drar på sammen med familien din og den du drar på sammen med vennene dine. Uansett hvilken type bilferie du skal ut på, er det en del ting som er viktig å huske på før du drar ut på veiene. Husk å ha en forutsigbar bil, som det gjerne også er tatt en nylig service på, samt at slitedeler nylig er gjennomgått eller byttet ut. Du vil ikke stå midt i en utenlandsk ødemark uten viftereim, som det fort vil koste deg mye av feriebudsjettet å fikse.

Gode forberedelser reduserer utgiftene

planlegg bilferien før avreise godt. Sørg for at bilen nylig er fikset og ha god kontroll på at sommerdekkene er gode. Hvilken type bilforsikring har du? Dekker den leiebil i for eksempel utlandet? Hva er egenandelen på motorhavari? Mange slike spørsmål kan høres ganske banale ut, men det kan være verdt å ha gjort sine forberedelser før ferien. Å vite at man kan være trygg på bilen når det er fremkomstmiddelet gjennom Norge eller et annet land, gjør også at ferien oppleves mye mer behagelig og du kan nyte hver del av den uten å lure på om motoren holder lenge nok. Et godt tips kan være å sjekke ut ny bil, da eldre biler gjerne også sliter mer med å være trygg på lange turer.

Ny bil kan være en smart investering

Det kan være lurt å sjekke mulighetene for å bytte ut den eldre bilen før en lang bilferie – for der eldre biler gjerne fusker i hverdagen, så slår mange ganger Murphys lov (der hvor alt går galt når det kan gå galt) til på de mest uheldige tidspunkt. Helst vil man jo ikke bruke alle sine feriepenger på å verken fikse bilen i utlandet eller å måtte kjøpe seg en midlertidig løsning fordi bilen tok kvelden på Finnmarksvidda. Da kan jo et eventuelt innbytte i den gamle bilen pluss billån være det som skal til for å sørge for at du har nok penger å feriere for. Mer info om billån kan du finne her, og så kan du bruke resten av tiden til å konsentrere deg om ferieruta.