De beste skoene når man kjører

 

Å kjøre bil med feil skotøy kan faktisk vise seg å bli fatalt, og det samme kan barbeint kjøring være. Mange av oss tenker ikke så nøye over hva man har på bena om man skal kaste seg inn i bilen og stikke ned på butikken, som er tre minutters kjøretid unna. Ok, du kunne lett gått, men du skal handle noe tungt, og velger å ta bilen. Og på bena sitter enten et par sandaler beregnet for strandbruk, eller så er du på kaffebesøk og har valgt de svarte pumpsene i dag. Les mer for å se hva NAF har å fortelle deg, og hva vi anser som mye bedre alternativer.

Trafikksikkerhet er viktig i alle aspekter

De fleste av oss har sikkert gjort det: Vi skal «bare» en rask tur på butikken eller på bensinstasjonen, og velger å dra som vi er, med klumpete eller løstsittende sko og sandaler. Ifølge NAF er dette er spesielt stort problem på sommerstid, og det kan vi også forestille oss. Da er det mye bedre med et par Nike sko eller et par skikkelig gode tursko eller småsko. Det som er viktig er at skoene gir god kontakt med både gulv og pedaler, slik at ikke føttene sklir eller henger seg fast.

Noen land tar trafikksikkerhet til et nytt nivå

Nå skal det sies at man i Norge ikke får bot engang, om man kjører med feil sko på bena, men samtidig kan det kanskje hende, dersom eksempelet er drøyt nok. I Spania må du dog være veldig nøye med hva du kjører med, for Spania straffer deg med bøter om du for eksempel kjører i flipflops, da de anser det som en reell trussel for andre som beveger seg i trafikken. Også Honduras vil bøtelegge deg, men da om du kjører barbent.

I Norge er det riktignok bare uglesett å kjøre med ukurante sko eller helt uten sko, men det er viktig å tenke på at responstiden endrer seg dersom fottøyet mangler eller for eksempel sklir mot gulvmatten i bilen. Vil du virkelig være den som skaper en ulykke fordi du ikke tok deg tid til å ta på skikkelig skotøy før du kjørte hjemmefra?