Bruktbil eller ny bil?

 

Når folk trenger ny bil, er det mange som sliter å velge mellom ny bil eller brukt vil. Som regel vil man finne alle de ulike modellene fra de mest kjente merkene både som bruktbiler og som nye biler. Det som varierer mest er prisen, og i noen grad kvaliteten. Biler vil selvfølgelig bli slitt og være i dårligere stand etter at de har blitt brukt i en periode, men de alle biler vil selvfølgelig blir ordnet på, slik at de er i sikker og kjørbar stand.

Alle biler man kjøper i Norge vil være trygge å kjøre, fordi de er nødt til å bli EU-godkjent. Det kan derfor være mye penger å spare på å kjøpe en bruktbil. Dette er spesielt attraktivt for unge mennesker som skal kjøpe sin første bil. Som ung har man som regel ikke mye egenkapital, slik at man ikke har råd til den nyeste og kuleste bilen.

Den kuleste bilen kan man derimot kjøpe dersom man har litt mer å rutte med. Om man ønsker en splitter ny bil, har man også muligheten til å få bilen akkurat slik man ønsker den, ved å betale litt mer for ekstrautstyr og tilleggstjenester. For de som tenker ekstra mye på sikkerheten, vil det være lurt å betale litt mer for å få utstyr som ryggekamera og ryggesensor.

Det viktigste når man skal kjøpe ny bil er uten tvil sikkerhet og komfort. Alle kjøretøy man kjøper hos en forhandler vil være sikre, men nye biler vil mest sannsynlig være litt mer sikre enn eldre biler, da de som oftest inneholder det nyeste av teknologi. Nye biler vil også være de mest komfortable, fordi de ikke er slitt etter allerede bruk. En ny bil vil derfor være å foretrekke om man har råd til det.