Dieselbil eller bensinbil?

 

Mange bilkjøpere river seg i håret over spørsmålet om man skal kjøpe bensin- eller dieselbil. Dette er for mange et veldig vanskelig valg, da det både er fordeler og ulemper ved begge typer drivstoff. Før trodde man at Dieselbiler var mer miljøvennlige enn bensinbiler, men dette har vist seg å være feil.

Det blir stadig utviklet ny teknologi for at bilmotorene skal slippe ut mindre farlige stoffer, men biler er enda et problem for forurensning. Det er naturen som må betale prisen for menneskenes kjørevaner.

Prisen for en bensinbil vil som regel være lavere enn prisen på en dieselbil ved kjøp. Samtidig er literprisen for diesel alltid litt lavere enn literprisen for bensin, noe som fører til at det på sikt er billigere å kjøre en dieselbil enn en bensinbil.

Dersom det er penger det står om, blir derfor valget vanskelig, da det finnes både ulemper og fordeler med både den ene og den andre typen. Man vil merke litt forskjell ved kjøring av de to typene biler. En dieselmotor vil som regel lage litt mer lyd enn en bensinmotor, og det kan være ulikheter i reaksjon og giring på grunn av ulike motorer. Smak blir derfor det avgjørende.